Меню

Лесна лазаня със спанак

5 август 2015 | 16:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
300 г замразен (или пресен) нарязан спанак
½ глава лук, нарязана
½ чаена лъжичка риган
½ чаена лъжичка босилек
2 скилидки чесън, намачкани
1 буркан сос за спагети по избор
1 и ½ чаши вода
2 чаши извара
200 г моцарела, настъргана
½ чаша настърган пармезан
½ чаша нарязан пресен магданоз
1 чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка черен пипер
1 яйце
1 пакет кори за лазаня
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180-200 градуса. В голяма тенджера на средна температура сотирайте спанака, лука, ригана, босилека и чесъна в зехтина.

Изсипете вътре соса за спагети и водата. Оставете да къкри около 20 минути. В голяма купа смесете изварата, моцарелата, пармезана, магданоза, солта, черния пипер и яйцето.

Изсипете малко количество сос на дъното в тавата за лазанята. Подредете 4 сурови листа тесто за лазаня. Изсипете част от соса отгоре. Добавете още 4 слоя кори. Покрийте с по-голямо количество от соса заедно с половината смес със сирената. Разстелете всички кори като редувате със соса и сместа със сиренето.

Гледайте накрая да ви остане сос за отгоре. Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята фурна за около час. Махнете фолиото и печете още 15 минути, за да се получи коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай