Меню

Паста пене с пармезан и песто

16 август 2015 | 11:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2/3 чаши зеленчуков бульон

2 скилидки чесън

1 чаша пресен босилек

1/3 чаша настърган пармезан

2 супени лъжици кедрови ядки

1 пакет паста пене

2 големи домата, нарязани на ситно
30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера смесете намачкания чесън и бульона. Оставете да къкри за около 5 минути или докато чесънът омекне. 

Сложете босилека в кухненския робот и разбийте. Пасирайте, докато стане гладка смес. Добавете пармезана и кедровите ядки. Пасирайте отново. Пестото може да се съхранява и в хладилник с плътно затварящ се капак. 

Сварете пенето в подсолена вода за 8 минути. След като пастата е готова, отцедете водата. Разбъркайте с пестото. По желание добавете още пармезан.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай