Меню

Канелони със спанак, булгур и сирене

19 август 2015 | 17:25 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 кутии канелони
2 кг пресен спанак
150-200 г булгур
2 домата
250 г сирене
сол, черен пипер на вкус
1 глава лук
3 скилидки чесън
За доматения сос:
6-7 големи домата
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
2 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Спанакът се наситнява и се задушава в тиган заедно с лука, чесъна и доматите. През това време сложете булгура да ври. Когато набъбне го прецедете и сложете към спанака, като добавете и сиренето.

Когато плънката е готова, напълнете канелоните с помощта на лъжичка или сладкарски пош. Сложете ги в тавичка, в която сте наредили домати нарязани на кръгчета. След като подредите канелоните, изсипете върху тях доматения сос (Приготвяне на соса: Всички съставки се нарязват на ситно и се задушават до получаването на гъст сос.).

Поръсете с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.
Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай