2 ч.
-
Порции: 6-8
Спанакът се наситнява и се задушава в тиган заедно с лука, чесъна и доматите. През това време сложете булгура да ври. Когато набъбне го прецедете и сложете към спанака, като добавете и сиренето.
Когато плънката е готова, напълнете канелоните с помощта на лъжичка или сладкарски пош. Сложете ги в тавичка, в която сте наредили домати нарязани на кръгчета. След като подредите канелоните, изсипете върху тях доматения сос (Приготвяне на соса: Всички съставки се нарязват на ситно и се задушават до получаването на гъст сос.).
Поръсете с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.
Снимка: личен архив
Опитайте още: