Меню

Печени макарони с рикота и моцарела

18 ноември 2016 | 16:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет макарони
400 г шунка
2 щипки босилек, сушен
300 г рикота
300 г моцарела
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
готов сос маринара
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете. Запържете шунката в тиган на среден огън. След това отцедете мазнината върху кухненска хартия. Смесете соса маринара със сухия босилек и го кипнете на котлона.

Отделно смесете рикотата, моцарелата, солта и пипера. Разбъркайте ги добре.

В тавичка изсипете макароните. Върху тях изсипете и сместа с рикотата и моцарелата. Разбъркайте всичко добре, за да се смеси. Залейте със соса маринара и печете на слаба фурна за около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още 10 подбрани рецепти с макарони

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай