Меню

Макарони с праз и бекон

9 ноември 2017 | 06:33 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
500 г макарони
2-3 стръка праз според вкуса
200 г сирене
1 чаша кисело мляко
3 яйца
пакетче масло
200 г бекон
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. През това време сложете праза да се запържи в малко масло. Оставете да изстине настрани. През това време отцедете макароните и сложете останалото масло, разбъркайте до стопяване на маслото. Разбийте яйцата, натрошете сиренето в тях, разбъркайте и добавете при праза. Изсипете макароните  в тава, залейте с яйчената смес, наредете парчета бекон отгоре. Печете за около 20 минути на 200-240 градуса.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Опитайте още:

Снимка: личен архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай