Меню

Паста на фурна с бекон и букет от подправки

14 януари 2018 | 06:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г паста по избор
2 супени лъжици олио
200 г крема сирене
3 яйца
1 чаша течна готварска сметана
2 скилидки счукан чесън
2 стръка пресен магданоз
100 г бекон
1 щипка черен пипер
1 щипка пресен босилек, ситно нарязан
1 щипка сол
1 щипка сух риган
пармезан за поръсване
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода. Към нея добавете 1 лъжица олио, докато ври. Така ще остане стегната и лъскава. След като се свари, отцедете я.

Разбийте крема сиренето, сметаната и яйцата с бъркалка. Към тях прибавете чесъна, магданоза, ригана, пипера, босилека. Подправете с още сол на вкус. Разбъркайте пастата в получения сос.

Изсипете сместа в намазнената с останалата лъжица олио тава за печене. Отгоре поставете нарязания бекон и печете за около 30 минути на 200 градуса. Поръсете с пармезан преди сервиране.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай