Меню

Паста с пилешко и пармезан на фурна

26 юли 2018 | 08:24 | Илияна Николова
Добави в любими
1 чаша паста
3 супени лъжици зехтин
6 броя пилешки гърди, нарязани на едри парчета 
1 супена лъжица нарязан кромид лук
сол и черен пипер на вкус
1 скилидка чесън
1 супена лъжица босилек
1 щипка магданоз
1 чаша течна готварска сметана
2 чаши замразени зеленчуци
1 чаша хлебни трохи или галета
2-3 супени лъжици настърган пармезан
2 супени лъжици разтопено масло
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера кипнете вода до половината на съда, леко подсолена. В нея сварете пастата за 8 минути и я отцедете.

Загрейте зехтина в тиган на средна температура. В него запържете месото, чесъна, лука и подправките. Гответе с разбъркване, докато месото побелее. Добавете пастата, сметаната, зеленчуците. Разбъркайте за няколко минути.

Преместете всичко в тава за печене като поръсите с хлебните трохи, смесени предварително с разтопеното масло и пармезана. Отново разбъркайте. Печете ястието за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай