Меню

Спагети Алио е олио

6 март 2019 | 06:52 | Илияна Николова
5 от 5 гласа
Добави в любими
1 пакет спагети 
6 скилидки чесън, пресовани или нарязани на тънко 
½ чаша зехтин 
¼ чаена лъжичка сушена червена чушка
сол и черен пипер на вкус
¼ чаша пресен магданоз, ситно нарязан 
1 чаша фино настърган пармезан
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете спагетите в нея. Отцедете ги и ги прехвърлете в купа за паста.

Смесете чесъна и зехтина в студен тиган. Загрейте бавно мазнината, докато чесънът започне леко да се запържва или за около 10 минути. Намалете температурата, когато олиото започне да образува мехурчета. Разбърквайте, докато чесънът започне да става златист или още около 5 минути. Свалете от котлона. Разбъркайте пастата със сушената чушка, черния пипер и солта. Залейте със загретия зехтин с чесън. Отново разбъркайте. Поръсете с магданоза и пармезана и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай