Меню

Паста пене с пиле и песто

19 март 2019 | 08:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет паста пене
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
4 пилешки гърди без кост, нарязани на късове 
2 скилидки чесън, пресовани
сол и черен пипер на вкус 
1 и ¼ чаши готварска сметана
¼ чаша босилеково песто
3 супени лъжици настърган пармезан
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода със сол в дълбока тенджера. След като заври сложете пастата да се свари за 8-10 минути. Отцедете внимателно от водата и оставете настрана.

Загрейте дълбок тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Добавете зехтина и разбъркайте. Запържете пилешките късове и чесъна в мазнината, докато добият златиста коричка, като разбърквате непрекъснато.

Намалете котлона. Добавете сметаната, солта, пипера, пестото и пармезана. Накрая добавете и пастата пене. Разбъркайте за последно преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай