Меню

Паста пене с пиле, аспержи и пармезан

4 юни 2019 | 06:17 | Илияна Николова
2 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет паста пене
5 супени лъжици зехтин
2 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
чеснов прах на вкус 
½ чаша пилешки бульон
3-4 стръка аспержи
1 скилидка чесън, нарязана на тънко
¼ чаша настърган пармезан
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода и сварете пастата пене. Отцедете и оставете настрана.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете чесъна в него за няколко минути. Добавете пилето. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете чесновия прах. Разбъркайте. След около 5-6 минути, когато пилето покафенее го извадете от тигана и го отцедете върху кухненска хартия.

Изсипете бульона в тигана. В него добавете аспержите, щипка сол и черен пипер. Покрийте с капак и оставете да омекне за 10 минути. След това върнете пилето в тигана и разбъркайте. На финала добавете пастата. Разбъркайте добре за още 5 минути и сервирайте, поръсена с пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай