
-
Порции: 6
Загрейте малко мазнина в голям тиган. Нарежете наденицата на едри късове и я запържете. Добавете лука и зелената чушка. Разбърквайте за 10 минути, докато наденицата се запържи добре. Отцедете мазнината.
В тигана с отцедената наденица добавете маринарата и нарязаните домати от консерва. Овкусете с чесновия прах. Оставете сместа да клокне и намалете котлона. Гответе, докато доматите се разпаднат в сос или около 40 минути.
Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея сварете тортелините. Когато изплуват на повърхността са готови или около 8 минути. Отцедете ги.
Внимателно подредете всички продукти в тава за печене. Покрийте с настърганата моцарела и печете за около 30 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: