Меню

Италианска запеканка с тортелини и наденица

20 септември 2019 | 05:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г сурова наденица 
1 глава лук, нарязан на ситно 
1 зелена чушка, нарязана
350 г сос маринара, готов 
300 г домати от консерва, белени и нарязани 
1 чаена лъжица чеснов прах
1 пакет тортелини
2 чаши настъргана моцарела
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте малко мазнина в голям тиган. Нарежете наденицата на едри късове и я запържете. Добавете лука и зелената чушка. Разбърквайте за 10 минути, докато наденицата се запържи добре. Отцедете мазнината.

В тигана с отцедената наденица добавете маринарата и нарязаните домати от консерва. Овкусете с чесновия прах. Оставете сместа да клокне и намалете котлона. Гответе, докато доматите се разпаднат в сос или около 40 минути.

Междувременно загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода в тенджера. В нея сварете тортелините. Когато изплуват на повърхността са готови или около 8 минути. Отцедете ги.

Внимателно подредете всички продукти в тава за печене. Покрийте с настърганата моцарела и печете за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай