
60 мин.
-
Порции: 4
Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата пене. Отцедете я и оставете настрана. Разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин, за да остане пастата стегната и лъскава.
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.
Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете лука за около 5 минути, като разбърквате. Прибавете рибата тон и гответе още 2 минути. Добавете сметаната, разбъркайте добре с рибата. Овкусете с подправките. Разбъркайте. Накрая добавете и пастата и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.
Прехвърлете в тавата за печене. Добавете граха. Поръсете обилно с пармезана и печете за около 20 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: