Меню

Макарони по милански

2 април 2009 | 10:47 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции: 
1 пакет макарони едри 
1/2 пакет масло 
200 г шунка 
2 глави лук 
200 г гъби печурки 
200 г кашкавал 
100 г доматено пюре 
сол и черен пипер на вкус
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Докато се варят направете заливката. 

Почистете гъбите и лука. Нарежете на дребни кубчета. Запържете в мазнината. Добавете нарязаната на лентички шунка. Запържете още 1-2 минути и на финала добавете доматеното пюре с 1/2 чаша вода. Оставете всичко да се свари добре и да се сгъсти соса.
В купа поставете изцедените макарони. Залейте със соса. Поръсете с малко черен пипер по желание и настъргания кашкавал.
Добър апетит!

Снимка: photl.com

* * *

Макарони по сицилиански

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай