Патладжанени пици

17 август 2005 | 10:36 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
2 едри патладжана
доматен сос (или 2 настъргани домата)
около 200 г кашкавал
по желание колбас или смес яйце и сирене
олио
сол
магданоз
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина около 1,5 см. Посолете и оставете за няколко минути в наклонена тава, за да се оттече горчивия сок.

В тавичка сложете около 1/2 чаша олио и наредете патладжаните на един ред. Поставете в силна фурна. Когато се позапекат (след около 15-20 минути) извадете и добавете по желание доматения сос и кашкавал, колбас или яйца и сирене. Върнете във фурната до запичане (още около 10 минути). Извадете, украсете с магданоз. Сервирайте патладжанените пици топли или студени за предястие или гарнитура.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай