Минипици калцоне с пилешко

13 март 2017 | 10:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 теста за пица
300 г печено пилешко месо
200 г бекон
1-2 глави червен лук или няколко стръка пресен
2 топки моцарела или 150 г настърган кашкавал
50 мин.

  • Порции: 12-15

Продукти
Приготвяне

Накъсайте пилешкото месо, нарежете лука на ситно и бекона на малки парчета. Комбинирайте всички съставки, като по желание може да добавите към тях стрит чесън или ваши любими билки. След това вземете тестото за пица, оформете го на топка и разрежете по този начин.

Вземете едно малко парче и го разстелете с помощта на пръстите си.

Сложете в него малко парче моцарела или кашкавал и от плънката, прехлупете тестото и завийте леко краищата му. Намажете го с жълтък и поръсете с билки по желание или кашкавал.

Печете пиците в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Сервирайте със сосове по ваш избор или свежа салата.

Снимки: Facebook

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай