
50 мин.
-
Порции: 7-8
Измийте патладжана и го нарежете на колелца с дебелина около 1 см. Сложете го в тавичка и го осолете от двете страни. След 20-30 минути махнете горчилката, която е пуснал и леко попийте парчетата с кухненска хартия. Прехвърлете ги в друга тава върху хартия за печене и ги намажете с малко зехтин.
Запечете патладжана за около 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. В купа разбъркайте доматения сос заедно с пармезана, босилека, чесъна, черния пипер, солта и чилито. С тази смес намажете патладжана. След това прибавете настърганите моцарела и чедър и запечете отново докато сирената се разтопят.
Следете и кулинарната ни страничка Ръкохватки - лесни рецепти.
Снимка: iStock
Опитайте още: