Маслото (125 г) и захарта (200 г) се разбиват до побеляване. Добавят се яйцата (2 бр.), млякото (100 мл), и смесените и пресети брашно (250 г), бакпулвер (1 пак.) и какао (50 г). Получената смес се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене. Пече се в умерена фурна до готовност. Проверява се дали блатът е изпечен с клечка за зъби – ако е готов, клечката трябва да излезе суха след пробождане. Блатът се оставя да се охлади и след това се разрязва, така че да се образуват два блата с еднаква дебелина. Единият от тях се поставя в плоска чиния. Полива се внимателно с разтопения на водна баня шоколад (80 г) и отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца банани (2 бр.). Отгоре се поставя вторият блат. Какаовата глазура (100 г) (готов продукт, който се продава в магазините и може да се замени с обикновен твърд шоколад) се разтопява на водна баня според указанията на опаковката и с нея с помощта на готварска четка се намазва тортата. Оставя се да се охлади и глазурата да стегне. Течната сметана (100 мл) и пудрата захар (1 с. л.) се разбиват на твърд крем и с помощта на шприц и фантазия тортата се украсява.
Рецептата е на Диана Славова, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Опитайте още: