Меню

Торта „Рай“

27 януари 2015 | 17:32 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
200 г картофено нишесте
200 г масло
2 яйца
200 г захар
1 пакетче суха мая, пудра захар
настъргана кора от половин лимон
1 ч.

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте добре захарта с жълтъците и прибавете към тях разтопеното на водна баня масло. След това трябва да сложите предварително пресятото нишесте заедно с маята и лимоновата кора.

Разбъркайте добре и последни добавете белтъците. Разбъркайте отново с помощта на шпатула. Изсипете тестото в тавичка, покрита с пергаментова хартия и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути.

След като изстине може да я поръсите с пудра захар. По желание може и да я разрежете на две половини и да я намажете със сладко, крем или шоколад.

Снимка: Thinkstock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
А колко са яйцата? Не са изброени в продуктите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Hela ( преди 9 години )
От редакцията:Здравейте! Благодарим Ви за наблюдателността. Правилната съставка е картофено нишесте. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
mili ( преди 9 години )
Картофено пюре ли се използва или натурално пшенично нишесте. Има някаква грешка в рецептата. В Картофеното пюре се слага сол така, че не еподходящо за използване за сладкиш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )