
Разстелете бутер тестото в тава с незалепващо покритие (или върху хартия за печене) на дебелина около половин сантиметър. Набоцкайте го с вилица и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 240 градуса за около 20 минути, а след това го оставете да изстине.
След това направете крема като разбиете жълтъците със захарта до получаването на кремообразна смес. Постепенно добавете брашното и предварително свареното с ванилия мляко и разбъркайте добре.
Сложете сместа на котлона докато заври и я бъркайте в продължение на 5 минути. Оставете да изстине и добавете ликьора. Разрежете надлъжно и на 3 части изпеченото тесто. Намажете първите два блата с крема, а третия го натрошете отгоре и с трохите покрийте и страните на сладкиша.
Пригответе глазурата като разбиете захарта с две лъжички вода и ликьор, поръсете сладкиша, оставете да се напои. Сервирайте сладкиша поръсен с пудра захар.
Снимка: Thinkstock
Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.
Опитайте още: