Меню

Сладкиш с бутер тесто и крем

22 януари 2015 | 16:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто - 350 г
За крема:
50 г брашно
3 яйца
1 пръчица ванилия
75 г захар
1/2 л прясно мляко
1-2 лъжички черешов или друг ликьор
пудра захар
1 ч.15 мин.

Продукти
Приготвяне

Разстелете бутер тестото в тава с незалепващо покритие (или върху хартия за печене) на дебелина около половин сантиметър. Набоцкайте го с вилица и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 240 градуса за около 20 минути, а след това го оставете да изстине.

След това направете крема като разбиете жълтъците със захарта до получаването на кремообразна смес. Постепенно добавете брашното и предварително свареното с ванилия мляко и разбъркайте добре.

Сложете сместа на котлона докато заври и я бъркайте в продължение на 5 минути. Оставете да изстине и добавете ликьора. Разрежете надлъжно и на 3 части изпеченото тесто. Намажете първите два блата с крема, а третия го натрошете отгоре и с трохите покрийте и страните на сладкиша.

Пригответе глазурата като разбиете захарта с две лъжички вода и ликьор, поръсете сладкиша, оставете да се напои. Сервирайте сладкиша поръсен с пудра захар.

Снимка: Thinkstock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )