
-
Порции: 8
Смесете маслото с ¼ от пудра захарта в купа докато стане гладка смес. Добавете 1 чаша брашно и разбъркайте. Подгответе форма за печене. Намазнете я. Натиснете тестото върху дъното й. Прободете на няколко места тестото с вилица, за да се предотврати бухването му.
Печете до получаване на лека златиста коричка в загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Междувременно смесете бялата захар с яйцата в купа. Разбъркайте с миксер и добавете 3-те супени лъжици брашно. В сместа добавете лимоновия сок и разбъркайте с миксера. Добавете и лимоновите корички и солта. Отново разбъркайте.
Изсипете сместа върху вече изпечената долна кора. Печете за още 20-25 минути. Оставете да изстине и поръсете с 3 супени лъжици пудра захар.
Украсете със стръкче мента.
Снимка: iStock
Опитайте още: