
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тавичка за печене.
В голяма купа разбийте яйцата, олиото, захарта и 2 супени лъжици ванилия. Смесете отделно брашното, бакпулвера, солта и канелата. Разбъркайте сухите съставки с морковите. Добавете и орехите. Изсипете сместа в тавата.
Печете в загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечката за зъби остане суха. Охладете на стайна температура за около 10 минути. След това извадете сместа и охладете върху решетка до пълното изстиване.
За глазурата:
В средно голяма купа смесете маслото, крема сиренето, пудра захарта и останалата 1 лъжичка ванилия. Разбийте с миксер, докато сместа стане пухкава и кремообразна. Добавете другата чаша орехи и разбъркайте с лъжица. Намажете получения блат за тортата с глазурата.
Оставете в хладилник за през нощта и сервирайте напълно тортата охладена и стегната.
Снимка: iStock
Опитайте още: