Меню

Морковена торта с орехи и канела

26 октомври 2015 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
4 яйца
1 и ¼ чаши олио
2 чаши захар
2 чаени лъжички ванилов екстракт + 1 лъжичка
2 чаши брашно
2 чаени лъжички сода за хляб
2 чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
2 супени лъжички канела
3 чаши настъргани моркови
1 чаша счукани орехи + 1 чаша
½ чаша масло, размекнато
4 пакета крема сирене
4 чаши пудра захар
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тавичка за печене.

В голяма купа разбийте яйцата, олиото, захарта и 2 супени лъжици ванилия. Смесете отделно брашното, бакпулвера, солта и канелата. Разбъркайте сухите съставки с морковите. Добавете и орехите. Изсипете сместа в тавата.

Печете в загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечката за зъби остане суха. Охладете на стайна температура за около 10 минути. След това извадете сместа и охладете върху решетка до пълното изстиване.

За глазурата:

В средно голяма купа смесете маслото, крема сиренето, пудра захарта и останалата 1 лъжичка ванилия. Разбийте с миксер, докато сместа стане пухкава и кремообразна. Добавете другата чаша орехи и разбъркайте с лъжица. Намажете получения блат за тортата с глазурата.

Оставете в хладилник за през нощта и сервирайте напълно тортата охладена и стегната.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай