Меню

Арабска салата фатуш

30 юни 2016 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 маруля 
1 глава червен лук, нарязана на ситно 
3 домата, нарязани на четвъртини 
1 краставица на колелца 
100 г маслини без костилки 
5 репички, нарязани на тънко 
3-4 стръка магданоз 
3-4 стръка мента 
1-2 стръка босилек, пресен 
1 арабска питка, готова 
100 мл зехтин 
50 мл балсамов оцет 
2 щипки сол 
100 мл горчица 
1 щипка черен пипер 
1 кофичка кисело мляко 
сокът от един лимон
20 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Измийте и нарежете зеленчуците на ситно и тънко. Маслините без костилки също се нарязват на колелца за салатата.

Пресните билки (без босилека) се наситняват и се прибавят към зеленчуците. Всичко се слага в голяма купа за салата. Арабската питка също се нарязва на едри късове. По желание можете да я запечете леко във фурната.

За да направите дресинга за салатата в отделна купа смесете зехтина, горчицата, оцета, солта и черния пипер. Разбъркайте добре всичко и излейте върху зеленчуците. Върху всичко това се разпръсва и нарязаната питка.

Сервирайте салатата поръсена с нарязан на едро босилек и пресния сок от лимон.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай