
-
Порции: 5-6
Намажете йенския съд с малко масло. Нарежете хляба на кубчета, като по желание може да премахнете коричките. Сложете хлебните кубчета в йената. Поръсете със стафидите и парченцата шоколад. В купа комбинирайте млякото, сметаната, ванилията и яйцата.
С получената смес залейте хляба. Ако е необходимо леко натиснете с ръце, за да се накисне добре.
След това сложете йената в дълбока и по-голяма тава и сипете около нея топла вода. Поръсете пудинга със захар на кристали и печете на 180 градуса до готовност. Ако нямате йенски съд, може да приготвите десерта в тавичка с незалепващо покритие, отново намазана с малко масло, но тогава няма да е необходимо да печете на водна баня. Сервирайте изстиналия пудинг с топка сладолед.
Снимка: pixabay
Опитайте още: