Меню

Шоколадова торта с банани без брашно и захар

21 февруари 2022 | 15:31 | Илияна Николова
4 от 6 гласа
Добави в любими
2 банана, добре узрели 
2 яйца
4 супени лъжици какао 
½ чаена лъжица бакпулвер 
50 мл прясно мляко
100 г натурален шоколад
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот или блендер смесете бананите с яйцата, какаото и бакпулвера до получаване на гладка смес. Прехвърлете я в предварително облепена с хартия кръгла форма. Хартията трябва да е леко намаслена. Сместа може да се изпече в микровълнова за 5-6 минути или в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

За заливката смесете 50 г натурален шоколад с 50 мл горещо прясно мляко. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладка смес. Залейте тортата с получения ганаш и размажете. Сложете в хладилник за няколко часа да се стегне.

Забележка: Тортата е с малък размер. Ако искате да направите по-голяма торта, удвоете продуктите.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай