
40 мин
-
Порции: 6
В кухненски робот или блендер смесете бананите с яйцата, какаото и бакпулвера до получаване на гладка смес. Прехвърлете я в предварително облепена с хартия кръгла форма. Хартията трябва да е леко намаслена. Сместа може да се изпече в микровълнова за 5-6 минути или в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
За заливката смесете 50 г натурален шоколад с 50 мл горещо прясно мляко. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи гладка смес. Залейте тортата с получения ганаш и размажете. Сложете в хладилник за няколко часа да се стегне.
Забележка: Тортата е с малък размер. Ако искате да направите по-голяма торта, удвоете продуктите.
Снимка: iStock
Вижте още: