
Приготвяне на блата:
В сух съд се разбива яйцето и захарта, след това се добавят брашното и бакпулвера.
Взимаме формата за печене и я намазваме с масло и изсипваме сместа за блата.
Пече се на 180 градуса, около 20 минути или докато блатът стане златист.
Оставя се да изстине. Така се правят три блата.
Приготвяне на крема:
В голям съд се разбиват с миксер сиренето и пудрата захар, до получаването на хомогенна смес.
Отделно се разбива и сметаната (за по-лесно разбиване може към нея да се прибави една ч. л. пудра захар). След това сметаната се прибавя към разбитото сирене и захарта, по малко, като се разбива, за да не се пресече. Накрая се прибавят ванилията и есенцията.
Във формата за торта се слага един блат с лицевата страна надолу, сиропира се със сока от компота. След това 1/3 от крема се намазва върху блата и се нареждат плодовете от компота. Това се прави и с втория. Третият блат се слага с лицевата час нагоре. Върху него се изсипва останалата час от крема и се изравнява с шпатула. Отгоре се поставят кръгчетата от банана и се поръсва с настъргания шоколад.
* * *