Великденски кексчета

12 април 2006 | 12:04 | Аз жената
Добави в любими
6 яйца 
100 гр стафиди 
кората на 1 лимон 
200 гр масло 
300 гр брашно 
300 гр пудра захар 
черупки от 20 яйца
2 ч.

Продукти
Приготвяне

1. Боядисваме черупките с различни цветове боя за яйца. 

2. Разбиваме маслото с половината захар до пяна и добавяме един по един жълтъците, а след това стафидите и настърганата лимонова кора.
3. Разбиваме на сняг белтъците с останалата захар и ги изсипваме постепенно към жълтъчната смес, като добавяме и брашното.
4. Разбъркваме добре и пълним яйчените черупки с кексовата смес до 2/3 от обема им.
5. За да не се накланят, правим гнезда от морска сол в тавичка и ги изпичаме на умерена фурна до златисто.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай