Класически кекс с прясно мляко

15 февруари 2015 | 14:11 | Михаела Лазарова
3 от 14 гласа
Добави в любими
4 яйца
100 г масло
2 чаени чаши захар
5 прахчета ванилия
1 пакетче бакпулвер
3 чаени чаши брашно
1 и 1/2  чаена чаша прясно мляко
80 г счукани орехи – по желание
1 ч.15 мин.

Продукти
Приготвяне

В купа, с помощта на миксер разбийте яйцата, захарта и ванилията. След това добавете брашното (орехите) и бакпулвера. Отделно в тенджера на котлона сипете млякото и прибавете към него маслото.

Бъркайте докато маслото се разтопи, след което поетапно добавете сместа към останалите съставки. Тестото се пече в намазнена и набрашнена тавичка, в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 6 rate down comment
... ( преди 9 години )
ne e s maslo , i ako moje da ne e sas sini borivinki , a i ne go obi4am s priasno mliako
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )