
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете и нарежете измитите праскови.
В голяма купа смесете прасковите, ¼ чаша бяла захар, ¼ чаша кафява захар, ¼ лъжичка канела, индийското орехче, лимоновия сок и царевичното нишесте. Разбъркайте много добре съставките. След това ги изсипете в тавичка за печене, предварително намазнена. Печете за около 10 минути.
През това време в друга голяма купа смесете брашното, останалите чаши бяла и кафява захар, бакпулвера и солта. Добавете и маслото и намачкайте с ръце съставките. Ако трябва си помогнете с миксер. Трябва да се получи смес, наподобяваща тесто.
Добавете водата и отново разбъркайте.
Извадете прасковите от фурната. Поръсете ги със сместа от захар и канела (топинга). Накрая залейте с тестото и печете за още 30-40 минути.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: