80 мин.
-
Порции: 12
Намазнете и леко набрашнете тавичката или формата за печене за кекс. Оставете настрана.
В голяма купа разбийте захарта и маслото, докато сместа стане много пухкава. След това добавете яйцата едно по ведно като разбивате с миксера след всяко добавено яйце.
Излейте тази смес в брашното. Разбъркайте. Добавете лимонадата и лимоновия екстракт. Разбъркайте за последен път, докато всички съставки се смесят.
Излейте сместа в тавата или формата за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час. Охладете, след това извадете кекса от формата и нарежете на 12 парчета.
Снимка: iStock
Вижте още:
Лимонов кейк със стафиди
Американски лимонов сладкиш
Пухкав лимонов сладкиш с моркови