Реване с пресни ягоди

27 септември 2016 | 10:31 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 яйца
2 и ½ чаши захар
2-3 супени лъжици олио
250 г брашно
2 пакета ванилия (или мускалчета течна ванилия)
1 бакпулвер
2 и ½ чаши вода
ягоди за декорация
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Всички продукти без водата и захарта се разбъркват с миксер едновременно. Изсипват се в тавичка за печене и сместа се пече за около половин час в загрята на 200 градуса фурна.

За сиропа:

Смесете равни части вода и захар – по 2 чаши и половина. Сместа се слага на котлона да заври. След като заври, оставете я да къкри 5 минути. Изчакайте реването да изстине напълно. След това го залейте с горещия сироп.

Украсете с пресните ягоди, нарязани на половинки.

Снимка: freeimages

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай