Орехов сладкиш с кокосово масло

22 март 2017 | 09:37 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши брашно

4 яйца

1 чаша кафява захар

3 шепи орехи

1 течна ванилия

1 чаена лъжичка кокосово масло

1 бакпулвер

2-3 едри кубчета масло

1 щипка сол

½ чаша кисело мляко
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Твърдото масло се разбива с кафявата захар, докато се смеси напълно. Жълтъците на яйцата се разделят от белтъците. Към сместа се добавят брашното, жълтъците, киселото мляко, бакпулверът, ванилията и кокосовото масло. Накрая прибавете и счуканите орехи. Разбъркайте.

С миксер в отделна купа разбийте на сняг белтъците. Добавете ги към сместа и разбъркайте леко с дървена шпатула, за да остане сместа пухкава.

Намазнете и набрашнете форма за печене. Изсипете в нея сместа за сладкиша и печете в загрята на 220 градуса фурна. След като сладкишът се зачерви и хване коричка извадете от фурната. Охладете напълно преди да разрежете.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай