
-
Порции: 10
В голяма купа смесете 2 чаши мляко, ½ чаша разтопено масло, ½ чаша захар. Разбъркайте с вилица. Добавете маята, изчакайте 1 минута, за да се активизира. Добавете 4-те чаши брашно. Разбъркайте с дървена лъжица до получаване на меко тесто. Покрийте тестото за 1 час да втаса на топло.
Към втасалото тесто прибавете содата за хляб, солта, още ¾ чаша брашно и отново разбъркайте внимателно с дървената лъжица. Извадете тестото от купата и го омесете с ръце. Разточете го в правоъгълна форма. Намажете обилно тестото с ¾ чаша размекнато на стайна температура масло. Поръсете обилно цялото тесто с кафявата захар и канелата.
Навийте цялото тесто на руло по дължина. Нарежете го, за да получите отделни малки рула. Подредете ги в намазнена тавичка за печене. Покрийте с найлоново фолио за 30 минути да втаса отново.
Междувременно направете крема. Смесете крема сиренето, 2-те чаени лъжици разтопено масло, 2-те чаени лъжици мляко, ванилията. Разбъркайте с телена бъркалка. След това добавете пудрата захар. Отново разбъркайте до получаване на пухкава глазура.
Сложете рулата да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. След като са готови, залейте с глазурата и сервирайте.
Снимка: Tasty
Опитайте още: