
60 мин.
-
Порции: 10
В голяма купа смесете разтопеното масло, двете чаши брашно и пудрата захар. Разбийте ги с миксер, докато стане пухкава смес. Излейте сместа в намазнена тава за печене. Печете около 15 минути в загрята на 160 градуса фурна.
В отделна купа разбийте яйцата с кристалната захар. Настържете кората на лимона и я добавете към сместа заедно с лимоновия сок. Поръсете една супена лъжица брашно към сместа, заедно с бакпулвера. Разбийте отново. Към сместа добавете смлените орехи и разбъркайте с дървена лъжица.
Залейте предварително запечената кора тесто с получената смес. Върнете я във фурната за още 35 минути. След като е готово, оставете да се охлади напълно преди да разрежете на правоъгълници.
Снимка: iStock
Опитайте още: