Лимонови барчета

26 януари 2018 | 06:54 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша масло 
2 чаши брашно
½ чаша пресята пудра захар
2 чаши бяла кристална захар
4 яйца
1 лимон
6 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден 
½ чаена лъжичка бакпулвер 
1 и ½ чаши смлени орехи
1 супена лъжица брашно
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете разтопеното масло, двете чаши брашно и пудрата захар. Разбийте ги с миксер, докато стане пухкава смес. Излейте сместа в намазнена тава за печене. Печете около 15 минути в загрята на 160 градуса фурна.

В отделна купа разбийте яйцата с кристалната захар. Настържете кората на лимона и я добавете към сместа заедно с лимоновия сок. Поръсете една супена лъжица брашно към сместа, заедно с бакпулвера. Разбийте отново. Към сместа добавете смлените орехи и разбъркайте с дървена лъжица.

Залейте предварително запечената кора тесто с получената смес. Върнете я във фурната за още 35 минути. След като е готово, оставете да се охлади напълно преди да разрежете на правоъгълници.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай