60 мин.
-
Порции: 8
Накиснете ориза за една нощ във вода, за да омекне. След това го отцедете много добре. Смесете всички съставки за банановия хляб в блендер или купа за миксер без орехите и какаото. Разбъркайте. Най-добре сместа би се разбила, ако имате кухненски робот, защото е гъста и може да затрудни ръчния ви миксер.
Намажете правоъгълна форма за хляб с мазнина. Изсипете сместа в нея като си оставите малка част от нея, в която да разбъркате какаото и счуканите орехи. Излейте какаовата смес в останалата като разбъркате леко с лъжица, така че да се получат шарки след изпичането.
Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Вижте още: