Безглутенов бананов хляб с фъстъчено масло

18 март 2018 | 07:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 банана
3 яйца
300 г ориз
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
1 чаена лъжичка какао
150 г фъстъчено масло
канела
1 шепа орехи
1 ванилия
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Накиснете ориза за една нощ във вода, за да омекне. След това го отцедете много добре. Смесете всички съставки за банановия хляб в блендер или купа за миксер без орехите и какаото. Разбъркайте. Най-добре сместа би се разбила, ако имате кухненски робот, защото е гъста и може да затрудни ръчния ви миксер.

Намажете правоъгълна форма за хляб с мазнина. Изсипете сместа в нея като си оставите малка част от нея, в която да разбъркате какаото и счуканите орехи. Излейте какаовата смес в останалата като разбъркате леко с лъжица, така че да се получат шарки след изпичането.

Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай