
60 мин.
-
Порции: 8
Смелете орехите. Смесете ги с кокосовите стърготини, канелата, захарта, ванилията. Разбъркайте всичко добре, докато се смесят. След това добавете кокосовото масло, леко разтопено на водна баня. Разбъркайте с лъжица. Бавно прибавете прясното мляко като непрекъснато разбърквате.
В отделна купа пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете го към останалите продукти. Разбърквайте, докато се получи хомогенна смес. Може да бъркате и с миксер на бавни обороти.
Готовата смес за сладкиша се прехвърля в квадратна тава за печене, предварително постлана с хартия. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: