Канелен кекс с какао и ядки

10 май 2018 | 06:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
6 яйца
1 чаша кафява захар
5 супени лъжици олио
5 супени лъжици вода
1 супена лъжица какао
2 чаени лъжички канела
1 пакет бакпулвер
1 течна ванилия
150 г орехи
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер. Към сместа прибавете олиото, водата, течната ванилия. Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете ги към течните съставки и разбъркайте с миксера. От сместа отделете една чаша, която да разбъркате с какаото и канелата. Разбийте добре, за да не останат бучки от какао.

Излейте бялата смес в намазнена и набрашнена форма за кекс по ваш избор. След това изсипете кафявата канелена смес. Поръсете добре с натрошените орехи и разбъркайте, хем за да се получат неравномерни шарки, хем за да се разпределят ядките.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай