Маслени лимонови барчета

7 юни 2018 | 06:53 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно + 2 супени лъжици 
¼ чаша пудра захар
¼ чаша масло
1 чаша бяла захар
½ чаена лъжичка бакпулвер 
2 яйца
3 супени лъжици лимонов сок 
1 супена лъжица лимонова кора 
пудра захар за поръсване
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За долния блат: 

Смесете 1 чаша брашно с ¼ чаша пудра захар. Разтопеното масло добавете към сухите съставки и разбъркайте с лъжица. След това намачкайте трошливото тесто с ръце. Разпределете го на дъното на намазнена тавичка. Печете за 20 минути в загрята на 170-180 градуса фурна.

Докато се пече направете горния слой.

Смесете 1 чаша бяла захар, 2 супени лъжици брашно, бакпулвер. Разбъркайте и добавете разбитите яйца към сместа. Разбъркайте добре отново. Добавете лимоновия сок и корички.

Разпределете сместа върху запечената долна кора. Върнете обратно във фурната за още 25 минути на същата температура.

Преди да нарежете лимоновите барчета на квадратчета, охладете ги и поръсете обилно с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай