Канелени белгийски гофрети с праскови

16 април 2015 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 жълтъка
1 ванилия
1 чаша прясно мляко
¼ чаша разтопено масло
1 ч.ч. брашно
1 и ½ ч.л. бакпулвер
½ с.л. захар
½ ч.л. сода за хляб
¼ ч.л. сол
2 белтъка
1 щипка канела
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте уреда за гофрети. Разбийте белтъците на пяна заедно със захарта. Отделно в купа смесете жълтъците, ванилията, прясното мляко и маслото с миксер. Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата. Към тях прибавете прясното мляко и разбъркайте.

След това смесете с белтъците. Разбъркайте добре, докато тестото се сгъсти. Изпечете гофретите като изсипвате внимателно по една лъжица от сместа в уреда за гофрети. Печете до златистокафяво.

Гарнирайте с мед и резени пресни праскови.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай