-
Порции: 10
Отрежете голяма лъжица от кубчето масло и я отделете. След това смесете всички останали съставки в купа. Разбийте ги с помощта на миксер. Сместа ще добие консистенция на тесто. Извадете я от купата и я омесете с ръце.
Разточете тестото на тънка кора около половин сантиметър. След това с помощта на по-широка чаша изрежете кръгчета. Завийте всяко кръгче така, че да се образува нещо като куха тръба.
Останалото масло разтопете в тиган на средна температура. Пържете канолите в него до златисто. След като се охладят можете да ги напълните с пухкав бял крем, както е по оригинална рецепта или с пресни плодове или конфитюр. Изборът е ваш.
Забележка: За да приготвите по-лесно канолите можете да навиете тестото на тръбовидна формичка. Подобни метални форми се продават в сладкарските магазини или в магазините за домашни потреби.
Снимка: iStock
Опитайте още: