Каноли по сицилиански

26 октомври 2016 | 07:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно
2 яйца
3-4 супени лъжици захар
1 кафеена лъжичка канела
2 супени лъжици еспресо
1 голям пакет масло
100 мл десертно вино по избор
30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Отрежете голяма лъжица от кубчето масло и я отделете. След това смесете всички останали съставки в купа. Разбийте ги с помощта на миксер. Сместа ще добие консистенция на тесто. Извадете я от купата и я омесете с ръце.

Разточете тестото на тънка кора около половин сантиметър. След това с помощта на по-широка чаша изрежете кръгчета. Завийте всяко кръгче така, че да се образува нещо като куха тръба.

Останалото масло разтопете в тиган на средна температура. Пържете канолите в него до златисто. След като се охладят можете да ги напълните с пухкав бял крем, както е по оригинална рецепта или с пресни плодове или конфитюр. Изборът е ваш.

Забележка: За да приготвите по-лесно канолите можете да навиете тестото на тръбовидна формичка. Подобни метални форми се продават в сладкарските магазини или в магазините за домашни потреби.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай