
60 мин.
-
Порции: 4
Използвайте кръгла тавичка за печене, която първо поставете на котлона. В нея разтопете маслото и кокосовото масло с малко от захарта. Предварително нарежете ябълките на полумесеци. Поставете ги в мазнината и ги запържете като разбърквате. След като се карамелизират ги свалете от котлона за малко.
През това време смесете яйцата, брашното, млякото, канелата, ванилията, солта и останалата захар. Разбийте с миксер.
Върнете ябълките на котлона. Залейте ги със сместа като внимавате ябълките да са равномерно подредени в тавата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути или до златисто.
Поръсете с пудра захар и сервирайте палачинката, полята с мед или кленов сироп.
Снимка: iStock
Вижте още: