Палачинки с брашно от елда

10 февруари 2019 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 супени лъжици пшеничено брашно
6 супени лъжици брашно от елда
1 чаша прясно мляко 
1 яйце 
3 супени лъжици разтопено масло 
1 чаена лъжица захар 
½ чаена лъжичка сол 
1 чаена лъжичка сода 
3 чаени лъжици масло
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа разбийте яйцето заедно с разтопеното масло и млякото. В друга купа смесете бялото брашно с това от елда, захарта, солта и содата. Добавете млечната смес към брашнената. Разбийте с миксер.

Загрейте тиган за палачинки. Намажете го леко с масло. Една по една направете палачинките, като се стараете да не са много големи, тъй като консистенцията не го позволява.

След като извадите всяка от тях я намазвайте с малко парченце от твърдото масло. Сервирайте с пълнеж или сладко по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай