Палачинки с рикота и лимонови корички

17 юли 2019 | 07:31 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша студено прясно мляко
½ чаена лъжица сода
½ чаша сирене рикота 
1 супена лъжица лимонова кора, настъргана 
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица захар
1 голямо яйце (или 2 по-малки) 
1/8 чаена лъжица ванилия
2 супени лъжици разтопено масло 
1 супена лъжица лимонов сок, пресен 
1 чаша брашно + 2 супени лъжици
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтворете содата в млякото. Оставете да шупне. Към сместа добавете рикотата, лимона, олиото, захарта, яйцето и ванилията. Разбийте с миксер до гладка смес или докато сиренето рикота остане без никакви бучки. Разтопете маслото и го добавете заедно с брашното. Разбийте отново с миксера. При нужда от сгъстяване добавете още 1-2 лъжички. Направете една по една палачинките в сгорещен тиган, леко намазан с мазнина. Сервирайте с пълнеж по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай