Коледни джинджифилови палачинки с канела

19 декември 2019 | 06:17 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши брашно
1 бакпулвер 
¼ чаена лъжица сода 
¼ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица сушен стрит джинджифил 
1 чаена лъжица канела 
1 яйце 
½ чаена лъжица ванилия 
¼ чаша меласа 
1 и ½ чаши вода
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила и канелата в купа. Разбийте яйцето с миксер в отделна купа. Добавете ванилията и меласата. Разбивайте, докато се получи гладка смес и докато всички съставки се смесят напълно. Добавете сухите съставки към мокрите.

Загрейте тиган на средна към ниска температура. Намажете го леко с мазнина. Направете палачинки от сместа. Сервирайте с конфитюр, мед или сладко по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай