Ябълков коблер с кокос

23 януари 2019 | 06:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи зелени ябълки
½ чаша топинг карамел (готов)
1 супена лъжица брашно
1 готово бисквитено тесто за пай (чийзкейк)
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици бяла захар
¾ чаша кокосови стърготини
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на полумесеци. Разбъркайте ги с карамеления топинг и брашното в голяма кръгла тавичка. Разделете тестото на две половини. Разстелете едната половина в намазнена тавичка за печене. Подредете ябълките върху него. Поръсете с разтопеното масло.

Разбъркайте захарта с кокосовите стърготини и ги разпръснете върху ябълките и тестото. Покрийте с останалото тесто. Печете в загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути или докато тестото започне да покафенява.

* Забележка: Ако няма откъде да се сдобиете с готово бисквитено тесто, винаги можете да си го направите. За целта ви трябва 1 пакет чаени бисквити и 1 малък пакет масло. Разтопете маслото. Натрошете бисквитите. Смесете ги и ги разбъркайте, докато се получи лепкава смес.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай