Ягодов чийзкейк в бурканче

5 юли 2019 | 08:52 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6 големи маслени бисквити 
30 г масло, разтопено 
2 супени лъжици пудра захар + 100 г
350 г ягоди
225 г крема сирене 
2 супени лъжици лимонов сок
120 мл бита сладкарска сметана
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Натрошете бисквитите. Към тях добавете маслото и 2 супени лъжици пудра захар. Разбъркайте добре в купа. След това разделете сместа на 6, като я разпределите в 6 еднакви декоративни бурканчета за десерти или коктейли. Натиснете добре блата към дъното на бурканчетата.

Разполовете 6 от ягодите и ги оставете настрана за декорация. Нарежете останалите. Разбийте заедно крема сиренето, лимоновия сок, 100 г пудра захар в купа с миксер, докато се получи гладка смес. Смесете с разбитата сметана и нарязаните ягоди. Разбъркайте на ръка без миксер, за да не нараните ягодите.

Разпределете сместа в бурканчетата. Гарнирайте отгоре с ягоди. Оставете в хладилник да стегне за 2-3 часа или за през нощта.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай