Започна записването за детски градини в София

28.02.2011г. / 10 18ч.
Аз жената
Започна записването за детски градини в София

От днес, 28 февруари, започва двумесечния срок за кандидатстване за детските градини в София за децата, родени през 2008, 2009 и 2010 г., съобщават от Столичната община, цитирана от News.bg.
Кандидатстването ще се извършва през Информационната система за обслужване на детските градини (ИСОДГ).

От дирекция „Образование“ обявиха още през миналата седмица, че този понеделник ще бъдат обявени 3700 свободни места в детските заведения в Столичната община.

Крайният срок за кандидатстването за тях е 28 април, а на 29 април ще е първото класиране на кандидатите.

Други 2700 са местата в яслените групи на Обединените детски заведения, за които също се кандидатства през информационната система.

Според последната актуализация на критериите, даващи предимство за прием на децата в детските градини и обединените детски заведения, ако единият от родителите на детето има постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община се получават три точки, по една точка за всеки родител се получава, ако той работи.

Според решението на общинския съвет самоосигуряващите се родители трябва да доказват това си предимство с документ за платени социални и здравни вноски, а не с копие от данъчната декларация, както беше досега.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Борислава ( преди 11 години )
От редакцията:Моля да внимавате къде какво пишете в интернет. Понякога може да произлязат неприятности за вас.ние сме подали заявление но несме получили код моля ако може да го пратите на посочената от нас поща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар