Попитахме 4 майки дават ли на децата си сладолед през февруари. Ето техните отговори:
Р. С., 25 г.:
„Аз самата през този сезон много рядко ям сладолед, само когато ми прискърца под лъжичката. Сигурно ми се случва 1-2 пъти за цялата зима. Страхувам се да не се разболея, защото щом хапна, гърлото веднага ме подхваща. На сина ми още не съм му давала но и занапред не мисля да му давам.“
Т. Л., 27 г.:
„Не ям сладолед през зимата, но не защото се притеснявам, че ще се разболея, по-скоро не се сещам. Като е студено по-скоро си мисля за топли храни и напитки. На детето не давам, защото не е здравословен, а сега расте и има нужда от повече полезни храни. Е, при извънредни случай – рожден ден или друг повод – разрешавам, разбира се.“
И. Л., 40 г.:
„Много обичам сладолед и през зима, и през лято. Предимно вкъщи си правим ледени плодови кремчета – съвсем приличат на сладолед, но са без подобрители, с естествени оцветители – киви за зелено, малини за розово, банан – за бял, какао – за шоколад. Нито мен, нито дъщеря ми, я боли гърлото, свикнали сме. Естествено, не прекаляваме.“
В. И., 43 г.:
„Дъщеря ми е 8 клас, но все още не й разрешавам да яде сладолед през зимата. Има много чувствително гърло – щом изяде един, веднага се разболява. Някъде по Великден откриваме сезона. Най-много сладолед ядем лятото.“
Снимка: Reuters
Прочетете още: