Да си майка - да се преродиш

14.09.2005г. / 10 46ч.
Аз жената
Да си майка - да се преродиш

Колко прекрасно е да си майка! А същевременно и толкова трудно и отговорно. Добрата майка не може да бъде всяка жена, която е родила дете, защото знаем много примери на изоставени заради немарливост деца или захвърлени някъде. Но това е проблем на някой друг, не и мой.

Сега ще ви разкажа на кратко моята история. Когато разбрах че съм бременна... светът беше мой. Това малко същество не ми даваше да си махна розовите очила, колкото и да се стараеха мои “близки” роднини. Родих много тежко, след дълги мъки и агония, но определено сега не съжалявам дори и за капка от болката, която изпитах. Бих го направила отново. Моето съкровище е на 9 месеца и няколко дена. Роди се на 03.01.2005 година и се казва Браян. Той е моят живот – аз съм всичко за него, както и той за мен. Смея да твърдя, че му дарявам цялата си любов и нежност и той е моят принц. Прекарвам цялото си време с него и когато отида дори и до тоалетна, той не спира да ме търси с поглед и да мрънка. Винаги когато заспива е сгушен в мен и задължително държи кичур от косата ми. Когато се буди нощем или е огладнял, той само повтаря: "мам", тъй като още не може да говори. Та да си майка, това е най-прекрасното нещо, към което всяка жена в даден етап от живота й се стреми. Нещо уникално и неповторимо като усещане, красиво и отговорно.

Когато станеш майка, все едно да се преродиш!!!

Мнение на Теодора Иванова, 34 г., Бургас: "Наистина хубаво е да си майка, ама чак пък толкова нищо друго да не съществува.... хм, не знам. И аз съм майка на две прекрасни дечица, но не мисля, че само това ме интересува. Обичам си ги, грижа се с удоволствие за тях, но имам си и свои лични интереси, желания и мечти. Да са ни живи и здрави децата, но нека и ние да сме щастливи не само покрай тях."

Коментирай