Най-опасните места за деца

21.08.2012г. / 10 14ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Често обстоятелствата налагат да вземем малкото си дете със себе си, а не да го оставим у дома. Кои са местата, на които тяхното присъствие е нежелателно.

1.  В бара или на вечерно събиране с приятели. Ако си мислите, че детето ще спи през цялото време, дълбоко се лъжете. Вниманието ви ще бъде насочено почти изцяло към него. Вземете предвид обстоятелство като шума от музиката и разговорите, които не се отразяват добре на младия организъм.

2. На концерт, комедийно шоу или рок фест. Не само че детето ви може да се почувства некомфортно, да се разплаче и да смути изпълнителите, но и може да чуе неща, все още неподходящи за ушите му.

3. В дамската тоалетна. Твърде неприятно е за една жена в единственото обществено място, където може да се почувства сравнително далеч от чужди погледи, да бъде в присъствието на малко момченце, което от чисто любопитство разглежда цялото помещение и наднича под всяка врата.

4. В офиса. Да доведете детето си на работа означава да усложните живота колегите в офиса, да изправите на нокти шефа, а денят за дребосъка ще започне интересно, но много скоро ще му доскучае, а накрая ще се измори.

Понякога наистина нямаме друг избор, освен да водим детето със себе си, и ако се окажете страничен наблюдател в някоя от горните ситуации, не съдете твърде много майката. За родителя идва в повече, ако след като е осъзнал грешката си, други хора му я сочат отново и отново.

Малък съвет – винаги носете със себе си лист и молив – рисувайки, детето ще се забавлява и ще ви позволи да свършите работата си.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай