5 типа майки, които не искате да срещнете в парка или на площадката

10.10.2012г. / 15 19ч.
Нина Иванова
5 типа майки, които не искате да срещнете в парка или на площадката

5 типа майки, които не бихте искали да срещнете на детската площадка и да общувате с тях. Не от излишни предразсъдъци, а просто защото няма с какво да си бъдете полезни една на друга и най-много да се хванете за косите.

Перфектната домакиня

Отдалеч ухае на домашно направен сладкиш, винаги е с идеално изгладени дрехи, същото важи и за децата й. Няма и петънце по нея, което да можете да забележите със задоволство, че и тя все пак е човек. Но не, тя е перфектната домакиня и изобщо недейте да спорите с нея за къщна работа, кулинария или чистене. Тя знае всичко и просто няма да ви даде думата.

Надутата

От глава до пети е облечена в маркови дрехи, чантата й струва колкото месечната ви заплата, а за непроницаемите й слънчеви очила дори не смеете да помислите. Тя е с големи финансови възможности и не се свени да го демонстрира. Същото важи и за детето й. Бягайте от такъв тип майки. Няма какво полезно да научите от тях, а е излишно да комплексирате себе си или детето си, в близост до такива хора.

Спортната мама

Тя е винаги в страхотна форма, със стегнати бедра, плосък корем и задължителната конска опашка. Винаги е в настроение, никога не е уморена да тича след децата. Напротив, прави го с охота и огромно желание, казвайки, че натоварването е почти колкото една нейна тренировка. Почти! Как да не се почувствате дебела, неугледна и мързелива, след като до вас седи Мис фитнес и на всички мъже им капят лигите подире й?!

Принцесата

Няма как да не я разпознаете – облечена е в розово, също и дъщерите й. Руса е, говори леко пискливо, с кукленска физиономия е и сякаш не живее в този свят, а в някоя от приказките, които чете на дъщеря си вечер за заспиване. Със сигурност е добра майка, но прекаленото й глезено поведение е отблъскващо и дразнещо. По-добре далеч от компанията й.

Амбициозната

Децата й са едва на няколко годинки, но вече усилено учат поне два чужди езика. Те ще станат престижни адвокати или лекари, няма да живеят никога в България, ще учат в известни университети в чужбина, ще спортуват и ще изкарват много, много пари. Това е в общи линии концепцията за бъдещето на децата на амбициозната майка. Това са нейните мечти за тях, а техните... едва ли някога ще спре да ги изслуша за какво мечтаят собствените й деца. Стойте далеч от такъв тип родители, не могат да ви бъдат полезни с нищо. Наистина.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Тази статия е за отдел "развлечения", разсмя ме и звучи като написана от някой комплексар. Предходната статия в този раздел е много по-добра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар